Zamieszczone przez Big
Sapiący Szkodnik 1,4TSI i inne pojemności - głośny blow off
Zwiń
X
-
Sapiący Szkodnik 1,4TSI i inne pojemności - głośny blow off
Witam wpadłem na szatański pomysł żeby skromny 1,4 TSI zaczął sapać. W moim przypadku 122KM niestety potrzebny jest inny zawór niż w podwójnie doładowanych jednostkach. Dlatego mam do zaoferowania zawór blow off do układu 1,4TSi podwójnie doładowanego. Szczegóły na prv.
Jeżeli nie pomyliłem się w pomiarach i obliczeniach to za dwa tygodnie zaprezentuje 1,4TSI 122KM. Póki co polecam się dla twin charge.Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
Astra F cabrio Bertone 1,6
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
-
-
Pewnie! Foty będą i spróbuje też dźwięk nagrać.
Spot owszem jak tylko będzie czym się pochwalić :roll:
Montował? No pewnie, że ja! Jeśli ten projekt będzie miał powodzenie i chęci z waszej strony to też zakładam "produkować" dla was takie elementy i pomóc w montażu.
Założenie jest takie, że nie tracisz gwarancji na auto i można to zamontować/zdemontować bez przeróbek instalacji fabrycznej.Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Waciak
U mnie wszystko musi być po niemiecku. Bez prowizorek, niedoróbek i błędów w pamięci.
Ostatecznie wydaje się, że wszystko jest git. W najbliższy poniedziałek będę na spot-cie w Wawie to się pochwalę. Dla tych co nie będą mieli okazji zobaczyć/usłyszeć załączam filmik z dźwiękiem + drugi plik tylko dźwiękowy nagrany na zewnątrz*.
Z moich obserwacji wynika, że powinno pasować także do 1,8 TSI i 2,0 TSI. Najlepiej byłoby sie jednak przekonać i zamontować. Z uzyskanych informacji w każdym z powyższych montowano ten sam zawór na turbinie.
*uuuu nie mogę załączyć tu . To tylko film na znanym portalu społecznościowym :wink: :
Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
Podsumowując:
Oferuję element specjalnej konstrukcji do silników grupy VAG 1,4TSI 1,8TSI 2,0TSI z turbiną lub wersje z turbiną i kompresorem.
Podtrzymuję ofertę dystrybucji. Szczegóły, ceny na priv.Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Jeżeli rzeczywisty odgłos jest choć w 80% zbliżony do tego, co słychać na filmiku - to 1.4 brzmi jak rasowe 2.0 :-)Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Ja też znalazłem...
http://www.profi-it.pl
Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...
Komentarz
-
-
Dla chętnych, ale trochę niedowiarków proponuję montaż i jazdy próbne. W razie niezadowolenia wymontujemy i rozchodzimy się w pokoju bez kosztów.Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
-
Dzięki za antyreklamę. Rozumiem, że wolicie popierać Chińczyków lub wszystkich innych a nie polską myśl techniczną i długie godziny w garażu. Z takim podejściem to nigdy nie dogonimy Europy.Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pio900Dzięki za antyreklamę. Rozumiem, że wolicie popierać Chińczyków lub wszystkich innych a nie polską myśl techniczną i długie godziny w garażu. Z takim podejściem to nigdy nie dogonimy Europy.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Dokładnie... wrzuć więcej danych, zdjęcia, filmik w dobrej jakości...
Jeden filmik z facebooka nagrany (prawdopodobnie) w podziemnym garażu gdzie jest rezonans to niewiele...
Ja jestem zainteresowany, ale nie mam jak sprawdzić efektu "live" w Wawie. (Przynajmniej narazie).http://www.profi-it.pl
Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...
Komentarz
-
-
Nasz klient nasz Pan. Poniżej filmy dobrej jakości (lepszej nie będzie) oraz zdjęcie zamontowanego elementu.
Jak ktoś chętny zapraszam na spot w Wawie.Załączone plikiMogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
octaviars1 nie martw się na zapas, po tym małym sukcesie pogłówkuję nad TDI. Zabieram się do tworzenia w 2,0TDI 8V. Pytanie czy taki pomysł spotka się z zachwytem ludzkości?Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
Komentarz